Renoviranje O.Š. Radoč

Renoviranje O.Š. Radoč

Ženska omladinska organizacija (KGT) iz Južne Holandije zajedno sa domaćom organizacijom Hasene iz Sarajeva, 2014. godine uspješno su okončali projekat na obnovi O.Š. “Radoč”, najstarije škole u Bužimu. Tom prilikom  obnovljene su prostorije škole, zatim je urađena rekonstrukcija krova, koji je bio propao i prokišnjavao, te je uvedeno centralno grijanje.

Volonterke, njih 40, među kojima ima: srednjoškolki, studentica raznih profila, zatim doktora, stomatologa, profesora i pedagoga, uspjele su prikupiti sredstva za obnovu pomenute škole, a zatim su doputovale iz Holandije i same izvele radove farbanja i uljepšavanja kompletne škole. I ne samo to, one su za sve učenike donijele školske torbe i potreban učenički pribor, te kompjutere za svaki razred, kao i niz drugih poklona.

Učenici i prosvjetni radnici upriličili su na kraju za goste i uzvanice kulturno-umjetnički program, a direktorica škole Raza Bakija, uručila je darove za goste u znak sjećanja na nesebičnu pomoć.
Svi ovi poslovi su urađeni u rekordnom roku od svega sedam dana. Svečano otvaranje izvršile su predstavnice „Hasene“ , direktorica škole Raza Bakija i načelnik općine Bužim, Agan Bunić.

Koordinator Enver Eminović, još jednom je istakao da ovo može biti odličan primjer za naše nevladine organizacije, gdje je volonterskog rada veoma malo, te je dodao da ovo neće biti zadnji projekat na području Bosne i Hercegovine, već samo jedan u nizu.

 

 

 

P1140951 DSCN0242 DSCN0398 DSCN0425 DSCN0435 IMG_0554 P1140864 P1150104